Malzemeler HAMUR MALZEMESİ Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline göre hazırlayın. PEYNİRLİ MALZEME 200 gr Küp Doğranmış Domates Tuz, Karabiber 3 Domates 2 Çorba Kaşığı Kekik 80 gr Siyah Çekirdek Fesleğen 300 gr Kaşar Peyniri KARİDESLİ MALZEME 1 Limon 200 gr Karides 300 gr Kabak 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Yumurta 1-2 çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber 1 Enginar (hazır ürün, konserve) 6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 100 gr Süt Kreması
Yemeğin Tarifi Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın. Kalanı rendeleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın. Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün. Kabağı ince dilimler halinde doğrayın. Yağı kızdırıp kabakları kızartın. Sirkeyi ekleyin, Enginarı ikiye veya dörde bölün. Süt kremasını yumurtayla çırpın. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün. Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin. Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün. Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın. Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatları serpip peyniri ilave edin. Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın. Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.